Underbara helg!

Åhh, varför går alltid helgerna så himla fort?
Det är ju helt sanslöst....men nu är det ju faktiskt inte så jättelång tid kvar till semestern...och det ska bli underbart att få vara ledig i fyra veckor!

I lördags tog jag ut Loke runt Stora skogsslingan på vår sida av vägen, det är ju en rejält stor klätterbacke där och jag tänkte att det var nog lite nyttigt för honom eftersom jag har börjat klättra med honom.
Det tog en timme att skritta runt den svängen och han verkade tycka att det var mysigt, även om det fanns stenar som var livsfarliga och lervatten på marken som nog innehöll ett sjömonster... ;)

Achilles fick också komma ut och klättra med Irene.

Igår fick Loke vila och Achilles och jag jobbade lite på volten i skritt och galopp mest. Han är så himla fin just nu!

Den här veckan kommer hästarna att eventuellt få vila onsdag, torsdag och fredag....jag ska ställa ut Totte på lördag i Örebro så jag måste hinna bada honom på torsdag och fredag...

Igår hann jag även bada tre av fyra katter (Nellie får badas i veckan) - och Gunilla kom över och trimmade ansiktet på Totte, som blev jättefin!// Jenny


28/5 2010

Igår hade det kommit någon skur på dagen när hästarna gått nakna och det tog dom vara på båda två och hade rullat sig på båda sidorna båda två och såg således ut som lermonster när de kom in för kvällen... :)

Det blev ett bad för båda två och sen fick de fleecetäcke på sig för att torka utan att frysa...
Någon ridtur blev det inte för någon av hästarna eftersom jag inte vill lägga utrustning på en dyngsur häst...och dessutom såg vi hur regnovädret gick runt stallet, så att vänta tills de hade torkat kändes inte heller som ett jätteroligt alternativ...

Ikväll ska däremot Achilles få jobba ordentligt.
Loke var ute på en kör tur med Tessan idag, och då gick det hål på ett av däcken på rockarden - så Loke hade sprungit iväg som en liten galning när det small till. Tur att allt gick bra och att det var Tessan som höll i honom, för hade det varit jag som åkt bakom med Cecilia eller själv så hade jag nog kanske inte lyckats få stopp på honom....

Men de kom hem i ett stycke i alla fall, dock med en vagn med ett trasigt däck. Så nu ska jag köpa två nya däck....
// Jenny


26/5

Igår fick Achilles vilodag och Loke fick gå en tur med Felicia, Violas dotter, tillsammans med Prinsen som Viola promenerade med.

Ikväll är det ännu en vilodag för Achilles och jag får se vad jag hittar på med Loke. :)

Hoppas kunna titta på hoppträningen som Tessan och Steffi ska vara med på.
// JennyOm mig

Jenny heter jag och det är jag som driver den här bloggen. Tingeling var ett sto född 2003 e Dale Haze RC 57 ue Music Streak xx som jag skolade om från distanshäst till dressyrhäst. Vi tävlade handikapp SM 2016, en dröm som blev sann. Dessvärre fick Tingeling somna in alldeles för tidigt i November 2017. Men hon finns för alltid med mig i mitt hjärta.


Lillemons Florett kom in i mitt liv i December 2017 och hon är ett sto född 2010 e Speyksbosch Dancer BRP 8 ue Tamburin 700. Florris, som hon kallas, och jag ska lära känna varandra och förhoppningsvis få många roliga år ihop! Välkommen att följa min vardag med hästar, familj och en del inredning och släktforskning!
Kategorier


Arkiv


Länkar

Alice Lindström
Ehohko's Himalayans
Järva Kattklubb
Strömsbergs gård - Horseware täcken till bra pris


Sök i min blogg


RSS 2.0