Dagens ridpass 30/6 2018...

Lite kär i min häst är jag allt...speciellt dagar som denna när hon överraskar mig så positivt...
 
Hade glädjen att kunna rida ihop med Ann och Anna idag och som vanligt när jag gör det så skrittade vi ut innan vi sen red i ridhuset.
Som vanligt hade Florris sadeltvång när jag satt upp direkt utan longering innan, men jag satt kvar och försökte vara så avspänd det bara går med en häst som har en tre decimeter ovanför ryggen.
Vi gick en supertrevlig längre runda i skogen som jag aldrig gått innan, inte ens med Tingeling.
Upp och nedför backar och över några fält osv och det var ju jättejobbigt bitvis tyckte Florris som fick finna sig i att gå bakom Skabbe hela rundan.
När hon slappnade av så kunde till och med matten njuta av rundan ordentligt!
 
När vi kom tillbaka satt jag av och släppte in oss i ridhuset. Passade då även på att dra det sista hålet på sadelgjorden innan jag satt upp igen.
 
Även idag kändes hon fin. Hon körde giraffen några varv i båda varven men det kändes halvhjärtat och var inget jag la någon vikt vid.
Jag red öppnor och skänkelvikningar utmed långsidorna precis som igår och varvade med stora volter på kortsidorna.
Idag tyckte jag att jag fick till fina fattningar också - jag försöker tänka som Ann tipsade, att jag redan rider i galopp och därmed rider i varje steg. 
Fina, bästa lilla hästen....
 
 
 
// Jenny


Dagens ridpass 29/6 2018...

Fina, fina Florris!!
Det blåste storm idag så vi gick in i ridhuset där vi hade sällskap av Cissi och Sara.
 
Jag longerade en stund innan jag satt upp - hon var jättefin i det jobbet idag också. Jag började med att verkligen få henne alert och vaken genom övergångar...
 
När jag satt upp så visade hon lite tecken på sadeltvång men det gick över fort när jag kortade tyglarna och jobbade henne i skritt.
Bättre känsla i övergångarna till trav idag från början och jag känner mig nöjd över att jag hela passet verkligen tänkte på låga, stadiga händer och att slappna av.
 
Så himla härlig känsla idag också och så skönt att känna att vi faktiskt var kompisar idag igen.
Jag red några övergångar trav - galopp och sen red jag den där favoritövningen med öppna på ena långsidan och skänkelvikning in i väggen utmed andra långsidan.
 
Fin i det jobbet också idag även om hon tyckte att skänkelvikningarna undan vänster skänkel var lite jobbiga.
 
Avslutade passet efter det eftersom det alltid känns bra att avsluta passet när vi har en bra känsla...
 
Fin, finaste, Florett...
 
 
 
 
// Jenny


Pelargonfascination...

Jag älskar verkligen pelargoner...och jag har även märkt att de verkar vara de enda blommorna jag lyckas hålla liv i....
 
Jag har flera stycken som jag lyckats övervintra och som nu blommar fint och jag har de både utomhus och inomhus och jag kan komma på mig själv med att gå runt och fixa med dom med ett löjligt leende på läpparna - de skänker verkligen glädje varje gång man ser dom tycker jag.
 
Just nu är jag väldigt förtjust i rosenpelargoner och så gillar jag pelargoner i rosa nyanser men har även börjat uppskatta pelargoner i vitt på sistone...Fördelen med pelargoner är ju att det finns hur många sorter och färger och varianter som helst!
 
Här är ett axplock av de som finns hemma och som jag njuter av just nu:
 
 
// JennyOm mig

Jenny heter jag och det är jag som driver den här bloggen. Tingeling var ett sto född 2003 e Dale Haze RC 57 ue Music Streak xx som jag skolade om från distanshäst till dressyrhäst. Vi tävlade handikapp SM 2016, en dröm som blev sann. Dessvärre fick Tingeling somna in alldeles för tidigt i November 2017. Men hon finns för alltid med mig i mitt hjärta.


Lillemons Florett kom in i mitt liv i December 2017 och hon är ett sto född 2010 e Speyksbosch Dancer BRP 8 ue Tamburin 700. Florris, som hon kallas, och jag ska lära känna varandra och förhoppningsvis få många roliga år ihop! Välkommen att följa min vardag med hästar, familj och en del inredning och släktforskning!
Kategorier


Arkiv


Länkar

Alice Lindström
Ehohko's Himalayans
Järva Kattklubb
Strömsbergs gård - Horseware täcken till bra pris


Sök i min blogg


RSS 2.0