Dagens ridpass 30-31/12 2017...

Både igår och idag har Florett skött sig jättebra.
 
Igår satt jag upp i vår sadel för första gången och det gick jättebra. Den känns helt ny även fast den är ett år gammal.
 
Jag red övergångar mrllan skritt och trav och jag fick i uppgift av Ann att plocka upp henne lite grann för att sätta henne lite mer på bakbenen. Komfortzonen för oss båda är låg och rund och nu fick hon vara rund men inte fullt lika låg.
 
Även idag longerade jag en kort stund och sen red jag i skritt. Hon kändes lite mer spänd idag men ändå helt okej.
Ann red henne idag sen och fokuserade på galoppen - såååå himla fin!! Jätteroligt att se hur avspänd och fantastiskt fin hon blev... Och ja, Ann kan ha nämnt att Florett har en perfekt Jenny galopp som är kort och rund...
Jag har ju redan provat den så jag kan inte annat än hålla med.
Som sagt, så himla roligt att se hur hon blir mer och mer avspänd i sin nya hemmiljö och med oss.
Imorgon är planen att skritta ut henne för hand och longera i paddocken. Där har vi ju inte varit innan så det kan ju bli väldigt intressant....
 
// Jenny


Dagens longeringspass 29/12 2017...

Idag fick det bli ett longeringspass dels eftersom hon vilade igår och jag förväntade mig en superpigg liten häst, och dels för att jag hade med mig vår nya sadel idag men eftersom jag inte hade hunnit ändra koppjärnet i den så ville jag inte sitta upp i den på henne med risk för att hon skulle tycka det var obehagligt med för smal sadel.
 
Jag började passet med att skritta fram henne och att hon då skulle följa mig, stanna när jag stannar, backa när jag backar, flytta undan åt sidan när jag ber henne om det osv.
 
När vi hade gjort det en stund spände jag in henne och longerade 
Idag fick hon rulla på en hel del i galopp. Jag trodde hon skulle vara sjövild till en början men det var hon inte alls.
Hon var riktigt avspänd redan från början och idag blev hon verkligen helt fantastiskt fin i vänstervarvet. Så himla rund och mjuk och avspänd! Fina lilla hästen!
Till höger var hon lite mer spänd och stel idag men även där kopplade hon av och blev rundare och mjukare i kroppen efter en stund.
Duktig liten häst!
 
Jag skrittade av henne för hand efter och precis som innan gjorde vi lite ledarskapsövningar.
 
Mycket nöjd häst på stallgången efteråt (och nöjd matte också förstås!).
Fina lilla hästen....det kommer bli så bra det här, det är jag övertygad om.
 
// Jenny


Sadeldjungeln...

Det här med sadeldjungeln är verkligen inte lätt som många av er med häst säkert vet...
Det är en större utmaning än man tror att hitta en sadel som både häst och ryttare trivs i och som passar båda. Ofta tycker jag att det är så att man hittar en som passar ryttaren eller så passar den hästen...
 
Tack vare underbara Anna som lånat ut sin sadel till oss för att se om den kan passa Florett (att den passade mig konstaterade jag ju redan när jag red på Svante tidigare) så har vi nu faktiskt hittat vår sadel. 
Florett känns avspänd redan från början i den och verkar gilla den precis lika mycket som jag själv gör - oerhört skönt att hon känner så med tanke på att hon har lite sadeltvång.
 
Jag har själv verkligen fått en aha-upplevelse till hur mycket sadeln faktiskt gör för att mig själv också. Jag vet att Ann sagt det till mig tidigare redan under åren med Tingeling att jag skulle ha en sadel med bättre stöd...men jag har inte velat ta in det tror jag. Men nu kan jag bara känna att jag ska ha så mycket stöd som det bara går - och jag är såååå glad över att ha hittat VÅR sadel begagnad nu. 
Det blir en likadan som Anna har fast i svart, nämligen en Bates Innova Mono + Cair.
 
Den var inte helt enkel att hitta begagnad (vilket man nog ska se som positivt för det innebär ju att man helst inte byter ut den om man har den plus att den inte funnits i så många år heller, vilket också kan vara en förklaring till att den inte finns så mycket begagnat).
 
 
// JennyOm mig

Jenny heter jag och det är jag som driver den här bloggen. Tingeling var ett sto född 2003 e Dale Haze RC 57 ue Music Streak xx som jag skolade om från distanshäst till dressyrhäst. Vi tävlade handikapp SM 2016, en dröm som blev sann. Dessvärre fick Tingeling somna in alldeles för tidigt i November 2017. Men hon finns för alltid med mig i mitt hjärta.


Lillemons Florett kom in i mitt liv i December 2017 och hon är ett sto född 2010 e Speyksbosch Dancer BRP 8 ue Tamburin 700. Florris, som hon kallas, och jag ska lära känna varandra och förhoppningsvis få många roliga år ihop! Välkommen att följa min vardag med hästar, familj och en del inredning och släktforskning!
Kategorier


Arkiv


Länkar

Alice Lindström
Ehohko's Himalayans
Järva Kattklubb
Strömsbergs gård - Horseware täcken till bra pris


Sök i min blogg


RSS 2.0