Ridsugen...

Tänk, vad bra att jag la in en vintervila nu och precis som tidigare vilor så blir jag alltid så där extremt ridsugen i slutet av vilan - det är ju precis som det ska vara! 
 
Just nu är jag så himla sugen på att få inviga våra nya fina schabrak som jag köpte på SIHS. Första att invigas blir det vinröda ihop med de fina vinröda lindorna jag fick av Madde i julklapp förra året.
Jag fick liksom en sån där känsla av att rida med lindor och fint matchad igen...
Visst, jag matchar ju nästan alltid men det var ett tag sen jag kände inspiration till att rida med lindor - men det gör jag nu...
 
Vilken tur att jag tänkt sätta igång Tingeling på fredag...då blir det lindor på även om det bara är ett skrittpass...
 
 
// Jenny


En sammanfattning av 2016 och med planer för 2017...

Egentligen kan nog 2016 sammanfattas i en mening:
Året då drömmen blev sann!
 
Förra året vid den här tidpunkten började jag på allvar hoppas på att vi skulle kunna ge oss ut på tävlingsbanorna och rida några LB under kommande år, och det gjorde vi och dessutom lyckades vi ju sätta kvalet till Para-SM redan på vår första start! 
Helt fantastiskt och en dröm om att få rida handikapp SM i Uppsala till hösten föddes...
 
Jag och Tingeling kämpade på under året och under sommaren hade vi en intensiv träningsmånad hos Ann där Ann red fyra pass i veckan och jag red lektion två pass - en intensivträning inför SM helt enkelt.
 
Och ja, sen kom då September och min dröm om att få rida Para-SM med Tingeling slog in!
Allt detta kan ni läsa om här men jag kan väl sammanfatta det som att det var många glädjetårar och jag kan än idag känna gråten i halsen över att jag faktiskt fått uppleva detta med Tingeling som jag dessutom utbildat dit själv.
 
I och med starten i Para-SM så lyckades vi ju faktiskt även rida vår första LA nästan eftersom klassen jag rider där går i LA nivå i stort sett.
 
Inför nästa år så känner jag mig grymt taggad inför vinterträningen nu samtidigt som jag kommer låta det få ta den tid det tar tills vi är helt trygga i alla LA rörelser...
 
 
 
// Jenny


SIHS 2016...

Vilken fantastiskt mysig dag jag har haft ihop med Madde idag. Sååå mysigt att dels få gå runt i mässhallen och klämma och känna på massor av fint (och lite fick följa med hem också) och sen att få sitta och titta på helt fantastisk ridning!
Wow, säger jag bara! Vilka ekipage! Såååå roligt att se och jag insåg när jag satt där på läktaren att jag verkligen saknat att titta på dressyrtävlingar...
Küren är ju väldigt rolig och speciell också i och med att alla satt ihop sina egna program och musik till dessa. Det finns ju självklart vissa ekipage som sticker ut mer än andra också, både vad gäller musiken men också nivån på sin ritt. Att Isabell Werth skulle vinna med Don Johnson var inte förvånande när man såg deras ritt...
Och sen gjorde även Patrik Kittel en helt fantastisk ritt på Deja. Jag måste även säga att jag gillade Tinne Wilhelmsson Silfvéns ritt på Paridon Magi. Jag gillar den hästen....
 
 
Jag blev faktiskt lite tårögd också när vi såg ponny-küren och den vanns av tjejen som precis sålt sin häst och detta var deras sista framträdande tillsammans...familjen har haft ponnyn i sin ägo i tolv år förstod jag senare också....Vilket avslut, att få vinna ponny-küren i Friends!
 
Mässan då, hur var den? Inte så stor och inte så mycket skulle jag vilja påstå. Dessutom var det oerhört skönt att det var så lite folk där att man kunde gå runt i lugn och ro och klämma och känna och fundera.
Vi gick direkt dit ned på morgonen eftersom vi var lite tidiga och hann faktiskt nästan bestämma oss för det vi ville ha redan då - det var ju i stort sett bara jag som handlade av oss också eftersom jag hade lovat Madde att hon inte skulle spendera några pengar....haha!
 
Jag köpte två schabrak från Mias RS och sen blev det ett till pannband ifrån PS of Sweden och ja, jag är tråkig så jag köpte ett likadant pannband som jag redan har eftersom jag märkt att några av stenarna börjar sitta på svaj på det nu efter att det blivit använt varje ridpass sen det köptes och jag vill verkligen ha ett pannband med stenar i bruna toner så jag köpte ett likadant för att inte riskera att vara utan sen....
Och sen så köpte jag ett par bruna vinterhandskar ifrån Roeckl som jag hoppas ska hålla mig lite varmare i vinter än de ofodrade.
 
 
 
 
// JennyOm mig

Jenny heter jag och det är jag som driver den här bloggen. Tingeling var ett sto född 2003 e Dale Haze RC 57 ue Music Streak xx som jag skolade om från distanshäst till dressyrhäst. Vi tävlade handikapp SM 2016, en dröm som blev sann. Dessvärre fick Tingeling somna in alldeles för tidigt i November 2017. Men hon finns för alltid med mig i mitt hjärta.


Lillemons Florett kom in i mitt liv i December 2017 och hon är ett sto född 2010 e Speyksbosch Dancer BRP 8 ue Tamburin 700. Florris, som hon kallas, och jag ska lära känna varandra och förhoppningsvis få många roliga år ihop! Välkommen att följa min vardag med hästar, familj och en del inredning och släktforskning!
Kategorier


Arkiv


Länkar

Alice Lindström
Ehohko's Himalayans
Järva Kattklubb
Strömsbergs gård - Horseware täcken till bra pris


Sök i min blogg


RSS 2.0