Dagens ridpass 25/9 2018...

Tidig uppgång i morse och började dagen på bästa sätt hos min fina lilla svarta prinsessa...
Mysigt att märka att hon numera lyfter på huvudet när jag kommer och ropar på henne...vem vet, hon som är så pratig av sig kanske någon gång kommer gnägga när hennes matte kommer....drömma kan man ju...
 
Ingen longering innan jag satt upp idag eftersom vi inte får longera i ridhuset just nu...hon kändes ändå helt okej avspänd när jag satt upp efter att ha promenerat några varv för hand och efter några varv på lång tygel så skrittjobbade jag henne sen.
Kändes faktiskt helt okej redan från början, och det visade sig även sen när jag började rida mina skritt-trav övergångar eftersom hon då inte körde sin giraffstil allt för mycket eller särskilt länge - det går framåt!!
 
Jag fokuserade på övergångar idag i alla gångarter och att i avbrotten ned till trav från galopp flytta henne undan innerskänkeln. 
Jag red några långsidor i öppna för att sen gå upp på medelinjen och där rida volt höger - rakt fram - volt vänster - rakt fram osv. Hon blev riktigt fin i det arbetet idag!
 
 
Så himla nöjd med min fina prinsessa...och jag får verkligen en fantastisk känsla nästan hela tiden numera - en sån där känsla som jag nog faktiskt aldrig känt tidigare....så fin liten häst!!
 
 
// Jenny


Tidiga mornar och tidiga kvällar...

Jag har börjat med en ny rutin....jag försöker få in stallet innan jobbet de dagar jag orkar och kan...även om det känns tungt att gå upp när det fortfarande är mörkt ute så är det en väldigt skön känsla att ha stallet avklarat och kunna åka hem direkt efter jobbet...
 
Florris verkar trivas med nya rutinen också och har känts riktigt fin att rida senaste tiden. Visst, vi har lite diskussioner fortfarande, just nu speciellt när hon ska sätta under sig höger bak, men efter en stund så brukar hon bjuda på den allra bästa känslan!
Det är den där känslan som gör att det är såååå värt att gå upp i ottan och rida...jag kan faktiskt inte fatta att det är min egen häst jag sitter på när hon ger den där känslan - hon är min alldeles egna lilla VM- och OS-häst...
 
Jag är så fascinerad över att vi nu bara varit tillsammans i 9 månader och det redan känns så bra - hur bra ska det då inte bli om ett år från nu??
 
Vi har funnit vår rutin där jag longerar en kort stund innan jag sitter upp. Numera bara max 10 minuter ungefär för att hon ska få känna och röra på sig med sadeln utan att jag sitter i den, och sen sitter jag upp och hon är avspänd. 
Idag har vi jobbat på övergångar mellan skritt och trav och även att flytta undan för skänkeln. Det där med att flytta undan är inte så himla roligt tycker Florris eftersom hon då måste börja ta i med sina bakben ordentligt...och det är där vi nu får lite diskussioner i början, men sen blir hon så himla fin och jag kan bara sitta och njuta.
Till vänster kändes hon riktigt, riktigt fin idag...mjuk redan från start...
 
Lite galoppjobb blev det också innan jag avslutade passet i trav...
 
Mycket nöjd med min fina lilla prinsessa idag (också)!
 
 
// Jenny


Bra start på dagen...

När livet och jobbet kräver det så blir det tidiga mornar i stallet ihop med min stjärna...
 
Idag ett lätt longeringspass i paddocken till soluppgången...
 
 
// JennyOm mig

Jenny heter jag och det är jag som driver den här bloggen. Tingeling var ett sto född 2003 e Dale Haze RC 57 ue Music Streak xx som jag skolade om från distanshäst till dressyrhäst. Vi tävlade handikapp SM 2016, en dröm som blev sann. Dessvärre fick Tingeling somna in alldeles för tidigt i November 2017. Men hon finns för alltid med mig i mitt hjärta.


Lillemons Florett kom in i mitt liv i December 2017 och hon är ett sto född 2010 e Speyksbosch Dancer BRP 8 ue Tamburin 700. Florris, som hon kallas, och jag ska lära känna varandra och förhoppningsvis få många roliga år ihop! Välkommen att följa min vardag med hästar, familj och en del inredning och släktforskning!
Kategorier


Arkiv


Länkar

Alice Lindström
Ehohko's Himalayans
Järva Kattklubb
Strömsbergs gård - Horseware täcken till bra pris


Sök i min blogg


RSS 2.0