Dagens ridpass 30/9 2011

Idag hade vi lyxen att ha Madde ståendes på marken bredvid när vi red. Dock kände jag mig rätt trött i kroppen efter denna veckan - jag vet inte vad det är men antagligen håller jag väl på att ställa om kroppen till höst och allt vad det innebär med mörkare kvällar, råare luft etc...
Tingeling kändes i allafall riktigt trevlig idag. Det var bara vid något tillfälle som hon spände sig men i övrigt kändes hon faktiskt helt okej och koncentrerad på vad jag ville där uppe.
Det blev dock inget jättelångt pass och inget jätteseriöst heller...Mest känna på henne i alla gångarter.

Det som var roligt var att jag på slutet tog bort gramanen och det blir stadigare och stadigare för oss nu! När gramanen är på så dinglar den mest men ändå är det ju så tryggt att ha den där. Men det känns ändå som att vi nu mer och mer är redo för att ta bort den mer och mer.
Sen ska jag bara se till att orka rida hela tiden utan också. För det är lite där det tryter. När vi båda blir lite trötta, eller allra mest jag, så åker jag mest med och då blir det pannkaka.
Men som sagt - man har ju alltid något att jobba med och det känns så himla skoj att vi går framåt med stormsteg igen nu!

Stannade kvar efter jag ridit och tittade när Emelie och Madde hoppade. Jätteduktiga var de!
Passade även på att tvätta Tingelings svans och ben - alldeles vita blev de! Mycket fint!

Dagens outfit:
Träns: Gold Medal Artemis med lila blingpannband från Charlies
Sadel: County WB
Benskydd: Bruna dressyrskydd från Jacson
Boots: Svarta Equiguard
Schabrak: Brunt med silverkant från Hööks med brodyr Tingeling
Ridbyxor: Bruna helskoda CRW Excellent
Fleecetröja: Beige från Hööks
Hjälm: Svart Champion
Ridstövlar: Märkeslösa läderstövlar från Hööks
Ridvantar: Bruna Crouchée från Hööks

Ja, jag gillar Hööks grejer att ha till vardags... Perfekt att ha hittat så mycket hos dom i brunt och beige de senaste åren!

 

Jag antar att ni vill se filmen också?

Tack snälla Madde för all hjälp med både film och foto!

// Jenny


Ändring i planeringen...

Som jag skrev i inlägget efter gårdagens ridpass så lutar det mot att det blir en ändring av tävlingsplanerna inför hösten. Jag kommer antagligen att välja att senarelägga vår debut tills att bli i vår i stället. Skälet till detta är att Tingeling trivs så väldigt mycket bättre på det raka bettet och jag känner inte att jag vill tvinga henne till något nu när vi äntligen hittat ett koncept som fungerar för oss båda.

De framsteg som vi har gjort tillsammans sen jag åkte ned med henne till Håkan i Eskilstuna och sedan åtgärdade tänderna är helt otroligt! Det är en helt annan häst nu! Numera så söker hon ett stadigt stöd i handen hela tiden och jag kan utan problem rida henne riktigt låg i formen och hon jobbar genom hela kroppen utan att spänna sig. Jag kan lika lätt variera formen och plocka upp henne i form och sedan igen ändra och rida henne lägre. Hon börjar helt enkelt bli precis så som jag verkligen vill ha henne.
Med lite mer styrka så kommer dessutom takten och det där extra påskjutet att komma. Det börjar redan dyka upp mer och mer under träningspassen och även om vi inte orkar rida i den takten och steget hela passet ännu så känns det att det blir längre och längre perioder.

Jag har alltid lovat mig själv att jag inte ska ha någon brådska, men samtidigt så vet jag ju hur jag är och när det väl börjar klaffa så vill jag att det ska gå jättefort...Men som sagt, jag ska istället kontakta de klubbar i närheten som kommer ha programträning runt datumet för den planerade tävlingen och se om jag på deras programträningar kan få rida på rakt bett. Kan jag det så kommer vi istället för att åka på lokal tävling att åka på en programträning och låtsas att vi ska iväg på riktig tävling.

I övrigt så ska jag försöka få till lite fler träningstillfällen med Ann så att vi kan intensivträna lite och så ska jag naturligtvis träna på hemmaplan själv också. Jag tycker just nu att det är så himla roligt att rida på min lilla häst att jag allra helst inte skulle vilja sitta av efter ridpassen. :-)

Jag ser med spänning fram emot vilka framsteg vi kommer att göra nu med tanke på hur mycket bättre allt går bara sedan ET- och tandläkarbesöket! Varje dag går vi från klarhet till klarhet och som sagt, just nu är det så skoj att rida!

// Jenny


Dag 13: Min högsta dröm...

Min högsta dröm inom ridsporten är helt klart att kvala in i handikapplandslaget i dressyr!
Med mycket träning och en hel del tur så kanske jag och Tingeling kommer dit?!? Det är vårt mål i allafall!

// JennyOm mig

Jenny heter jag och det är jag som driver den här bloggen. Tingeling var ett sto född 2003 e Dale Haze RC 57 ue Music Streak xx som jag skolade om från distanshäst till dressyrhäst. Vi tävlade handikapp SM 2016, en dröm som blev sann. Dessvärre fick Tingeling somna in alldeles för tidigt i November 2017. Men hon finns för alltid med mig i mitt hjärta.


Lillemons Florett kom in i mitt liv i December 2017 och hon är ett sto född 2010 e Speyksbosch Dancer BRP 8 ue Tamburin 700. Florris, som hon kallas, och jag ska lära känna varandra och förhoppningsvis få många roliga år ihop! Välkommen att följa min vardag med hästar, familj och en del inredning och släktforskning!
Kategorier


Arkiv


Länkar

Alice Lindström
Ehohko's Himalayans
Järva Kattklubb
Strömsbergs gård - Horseware täcken till bra pris


Sök i min blogg


RSS 2.0