Dagens ridpass 30/1 samt 31/1 2016...

Vårväder i Januari kan i alla fall inte jag motstå, så jag red i paddocken igår även fast det blåste rejält mycket.

Tingeling kändes fin men spänd bitvis och då är det svårt. Mina föräldrar kom ut och tittade och de tyckte att det såg bra ut även om mamma sa att hon aldrig sett Tingeling så stissig som hon var idag...

Jag kände mig nöjd över att kunna rida i alla gångarter och med en supertrevlig känsla bitvis som sagt.


Idag fick jag sällskap av Madde och Mondrian ut på en för mig ny ridväg. Rätt skoj att hitta en till ridväg som jag inte vetat om trots att jag stått i det här området flera år tidigare med Achilles.
En riktigt trevlig skogsrunda var det i alla fall som absolut kommer att bli en favoritrunda.
Tingeling var dock på tårna idag och studsade först lite när vi gick förbi hagarna på andra sidan vägen där hästarna sprang runt när vi kom. Sen tänkte vi först rida ned rundan nedanför Gurresta, men där var det både lera, is och vatten plus ett kylskåp som var läskigt att gå förbi så då vände vi (vid det tillfället hade Tingeling varvat upp sig hysteriskt och vände runt på en tioöring).

Sen gick det bra i alla fall och det kändes som att Tingeling och Mondrian uppskattade sällskapet av varandra lika mycket som jag och Madde uppskattar att umgås.// Jenny


Dagens ridpass 29/1 2016...

Jag ska inte göra veckoplaneringar...varje gång jag gör det så blir det ändå ändringar.
Tingeling fick vila igår också då Rickard behövde jobba över så jag såg framför mig en rätt okoncentrerad häst idag.

Jag fick i alla fall sällskap av Madde och Mondrian och det är så himla mysigt att rida med dom. Vi tog dessutom fram travbommar som jag lyckades rida över några gånger.

Madde satte så bra ord på min känsla just nu - jag står med benen på var sin sida...precis så känns det i galoppjobbet till höger nu. Som att jag står mitt emellan två stadier, och det är ju positivt tycker jag för då är jag såååå nära att knäcka nöten så att det blir bra...

Överskottsenergin visade sig efter galoppen för då var det svårt att få Tingeling att koncentrera sig på mig men jag gick tillbaka till skritt och sen lite trav och gav mig inte förrän jag fick en bra känsla...// Jenny


Täcken igen...

Töväder och milt varmt väder igen...vilket innebär att Tingeling numera går i sitt tunna stalltäcke med 150 gram och sen har hon sitt 100 grams rambo duo över, så totalt 250 gram utomhus men enbart 150 gram inne. Hon kändes alldeles lagom varm under det igår när jag var i stallet, så det känns bra.
 
Det sägs att det ska bli kallare väder nästa vecka, vi får väl se om de har rätt och jag får plocka fram tjockare täcket igen.
 
Jag konstaterade det att jag nu inte har köpt ett täcke sen jag köpte Duot, och det är fyra år sedan...lite tråkigt kan ju jag tycka som gillar att shoppa täcken...och jag märker att tex det tunna stalltäcket hon har på sig nu, som hon haft sen jag köpte henne för fem år sedan, börjar bli lite slitet...
Så mitt mål är att till nästa säsong köpa en till uppsättning av stalltäcken främst. Det känns dessutom bra för då kan jag tvätta de hon har under aktuell säsong istället för att behöva vänta till vårkanten när alla ska tvätta sina.
 
Appropå tvätt så har jag och en annan kompis i stallet bestämt att vi ska gå ihop och skicka iväg våra täcken för tvätt tillsammans. Det är ju oerhört skönt att slippa tvätta i sin egen maskin hemma. Utetäcken är oerhört svårt att få rena tycker jag i och med att maskinen inte tar hur stor mänggd som helst. Då är det bra med de ställena som har tvättjänst och därmed har så stora maskiner att de enkelt kan tvätta ett fullstort utetäcke.
Väl investerade pengar på att lämna bort det jobbet tycker jag...eftersom det annars sliter mycket på ens egen maskin också (och då är det troligtvis väldigt mycket mer pengar som ska ut om man lyckas ha sönder sin egen maskin än vad det kostar att lämna iväg ett tvätte för tvätt). Är man flera stycken som går ihop så kanske man kan få rabatt också i och med att man då har så pass många täcken.
 
 
 
// JennyOm mig

Jenny heter jag och det är jag som driver den här bloggen. Tingeling var ett sto född 2003 e Dale Haze RC 57 ue Music Streak xx som jag skolade om från distanshäst till dressyrhäst. Vi tävlade handikapp SM 2016, en dröm som blev sann. Dessvärre fick Tingeling somna in alldeles för tidigt i November 2017. Men hon finns för alltid med mig i mitt hjärta.


Lillemons Florett kom in i mitt liv i December 2017 och hon är ett sto född 2010 e Speyksbosch Dancer BRP 8 ue Tamburin 700. Florris, som hon kallas, och jag ska lära känna varandra och förhoppningsvis få många roliga år ihop! Välkommen att följa min vardag med hästar, familj och en del inredning och släktforskning!
Kategorier


Arkiv


Länkar

Alice Lindström
Ehohko's Himalayans
Järva Kattklubb
Strömsbergs gård - Horseware täcken till bra pris


Sök i min blogg


RSS 2.0