Gott nytt år!!

Ännu ett år har passerat och jag har fått tillbringa det ihop med en av de underbaraste hästarna jag vet, nämligen min egen Tingeling.
 
Jag har inga nyårslöften inför året och i år tänker jag inte heller sätta upp några mål mer än att jag vill att vi båda fortsätter att utvecklas på samma sätt som vi gjort senaste året.
 
Tingeling fick en välförtjänt vilodag idag och får umgås med kompisarna i hagen i stället för med matte...mycket uppskattat tror jag....
 
Gott nytt år!!
 
 
// Jenny


Dagens ridpass 30/12 2014...

Älskade lilla häst! Det är fantastiskt roligt att rida på min lilla häst just nu!

Även idag höll vi till i paddocken eftersom det i natt hade kommit fem centimeter nysnö och det dessutom bara var någon enstaka minusgrad ute. Det gäller att passa på när man kan för sen när jag inte är ledig längre så blir det ju ridning på kvällstid och då blir det att vi håller till i ridhuset mesta tiden.

Tingeling var positiv idag också men även lite mer avspänd från början så känslan var redan från start mycket trevlig!
Hon kändes mjuk och lösgjord och jag kände det som att jag kunde fokusera mer på mig själv. Fokuserade hela tiden på mina händer - dels att de skulle vara stilla, dels att tygellängden inte skulle bli för lång men sen också att de hade rätt vinkel.

Jag fokuserade lite mer på slutorna idag och redan i uppvärmningen tänkte jag omväxlande lite tagen bakdel och sen flytta tillbaka den till normal placering.
Bara lite, lite så att Tingeling fick vänja sig och nosa lite på det så att säga.

Jag red åttvolter, serpentinbågar och skänkelvikningar genom att dels rida dom på diagonalen men även vända upp på medellinjen och sen skänkelvikning ut till långsidan igen.
Även i skänkelvikningen lekte jag med sluta-tänket och valde att växla över ställningen.

Avslutningsvis så red jag först en volt och sen följde jag fyrkantspåret och tänkte sluta på långsidorna. Där kom jag ihåg vad Ann sa till mig att inte ställa mer än jag flyttar in rumpan. Väldigt hjälpande så här när hon ska förstå vad jag menar.

Det blev nästan inget galoppjobb idag eftersom jag fokuserade så mycket på skritten och traven men imorgon ska jag fokusera mer på galoppen och då ska vi hålla till i ridhuset tror jag.

Hon var verkligen superfin idag och en ren njutning att rida - såna här pass vill jag ha alla dagar!// Jenny


Dagens ridpass 29/12 2014...

Älskade, bästa lilla vännen!
Ibland undrar jag om min häst känner när jag behöver ha ett pass där hon är den prinsessan hon blir behandlad som?
 
Idag var det strålande sol och -7 grader när jag åkte till stallet och då kunde jag inte låta bli att hålla till i paddocken som ju fått ett lager snö på sig över isen - så det var ett helt okej underlag att rida på!
 
Tingeling vilade igår så jag var beredd på att ha en taggad häst idag. Hon började med att stelna till när vi såg två rådjur springa utanför paddocken, men de försvann upp i skogen och efter det så kunde vi jobba lite. 
Tingeling kändes taggad men höll sig hela tiden på mattan. Den enda gången överskottsenergin pyste över lite var när vi galopperat första gången för då blev hon så glad att hon studsade på stället och försökte säga till sin matte "mer, jag vill galoppera mer!".
Men hon höll sig på mattan och lugnade snabbt ned sig.
 
Jag red som sagt i alla gångarter även om galoppen inte blev några längre sträckor utan jag fokuserade mer på övergångar idag. 
I traven kändes hon så himla fin och trevlig! 
Jag red en del åttvolter och sen ökade och minskade jag volterna och lekte även lite med att flytta in bakdelen på öppna delen av volterna. 
Lite öppnor gjorde vi på raka spår också.
Jag gillar verkligen att rida skolor eftersom man då hela tiden flyttar både framdel och bakdel och får hästen väldigt lösgjord. 
 
Det blev lite mys på stallgången också, och så fick hon en morot som belöning för att hon var så himla fin idag. Min älskade, bästa lilla vän...
Sonia fick också en morot eftersom hon varit så duktig och stått inne i stallet själv (Klara är ju iväg på kurs med Stina och Donia) och inte blivit allt för upprörd.
 
 
// JennyOm mig

Jenny heter jag och det är jag som driver den här bloggen. Tingeling var ett sto född 2003 e Dale Haze RC 57 ue Music Streak xx som jag skolade om från distanshäst till dressyrhäst. Vi tävlade handikapp SM 2016, en dröm som blev sann. Dessvärre fick Tingeling somna in alldeles för tidigt i November 2017. Men hon finns för alltid med mig i mitt hjärta.


Lillemons Florett kom in i mitt liv i December 2017 och hon är ett sto född 2010 e Speyksbosch Dancer BRP 8 ue Tamburin 700. Florris, som hon kallas, och jag ska lära känna varandra och förhoppningsvis få många roliga år ihop! Välkommen att följa min vardag med hästar, familj och en del inredning och släktforskning!
Kategorier


Arkiv


Länkar

Alice Lindström
Ehohko's Himalayans
Järva Kattklubb
Strömsbergs gård - Horseware täcken till bra pris


Sök i min blogg


RSS 2.0