Tandläkarbesök...

Sedan senaste inlägget har vi hunnit med ett tandläkarbesök samt vaccination. Även om jag vaccinerade i våras så gjorde jag det nu också så att jag kan göra båda sakerna samtidigt fortsättningsvis. 
Det känns smidigast så helt enkelt.
 
Det gick riktigt bra att sedera Tingeling denna gång, hon blir bättre och bättre på det där med att man sticker henne nu. Det känns riktigt bra.
 
Tingeling så bra ut också, inga hakar denna gång vilket var väldigt skönt så det var bara lite vassa kanter som behövde fixas.
 
Väldigt skönt med skrittmaskinen sen när hon började vakna ur sederingen och skulle röra på sig för att komma igång.
 
Nu är det ett år kvar till nästa gång!
 
 
// Jenny


KM 14/10 2017...

Idag var vi ute på äventyr tillsammans med Ann och Anna. Det var nämligen dags för KM i dressyr och vi såg det som en ypperlig möjlighet till programträning!


Jag uppskattade även övningen i att rida borta även om vi ridit på den anläggningen många gånger när vi varit där och tränat för Ann när hon stod där.

Jag har varit nervös innan och jag vet inte hur många gånger jag ridit igenom programmet innan jag somnat om kvällarna - vill verkligen inte rida fel väg...

Dagen började med regn, så vi var inte jättetaggade till att rida fram utomhus när vi åkte från stallet...
Dock hade vi tur så det duggade bara lite en liten stund på framridningen.

Tingeling kändes lite spänd men är ju inte ett dugg tittig vilket är jätteskönt.
Min egen nervositet släppte faktiskt också och jag kände att jag kunde rida inne på banan, i alla fall mycket mer än jag gjort tidigare.

Jag hade några mål med dagen också - att inte få avbrott i galopperna, att våga trycka på mer i ökningarna och att ha roligt!
Och alla mina mål lyckades jag med även om domaren tyckte att jag skulle trycka på ännu mer i ökningarna och att Tingeling blev glappig (vilket hon ju blir mer när vi är spända men numera är det ju sååååå mycket bättre än det har varit, men det vet ju inte domaren). 
Men vi hade kul och vi slog vårt personliga rekord i LB:3!

Jag är såååå glad över min fina, fantastiska vän som är så trygg att åka iväg med att jag klarar mig själv och som alltid ställer upp för mig!

Vi kom etta från slutet i vår klass, men idag kändes det ändå som att vi var ETTA.

Älskade lilla vän, det här ska vi nog göra mer av nästa säsong...❤


// Jenny


Fredag och redo för helgen...

Tänk att det redan är fredag och helgen snart är här...helt sanslöst hur fort det går egentligen...
 
Tingeling hade vilodag igår men hade fått gå i skrittmaskinen tillsammans med hagkompisen Sara och Tingelings favoritkille Skabbe. Hon hade väl varit rätt förvirrad till en början men det hade släppt efter en kvart eller så...
Superbrunstig också...självklart...haha
 
Så himla skönt att vi har skrittmaskinen och så underbart att jag har fantastiska vänner som tänker även på min lilla häst och stoppar in henne i skrittmaskinen när tillfälle ges.
 
Ikväll blir det ett lösgörande pass i ridhuset och sen ska svansen, och helst manen, schamponeras inför morgondagen då vi ska ut på äventyr...Självklart ska all utrustning putsas och förberedas så att det går så smidigt som möjligt imorgon bitti....
 
Behöver jag säga att jag redan är sömnlös om nätterna? Haha, man undrar ju varför man utsätter sig för sånt här samtidigt som det faktiskt är så himla roligt att man inte kan låta bli!
 
 
// JennyOm mig

Jenny heter jag och det är jag som driver den här bloggen. Tingeling var ett sto född 2003 e Dale Haze RC 57 ue Music Streak xx som jag skolade om från distanshäst till dressyrhäst. Vi tävlade handikapp SM 2016, en dröm som blev sann. Dessvärre fick Tingeling somna in alldeles för tidigt i November 2017. Men hon finns för alltid med mig i mitt hjärta.


Lillemons Florett kom in i mitt liv i December 2017 och hon är ett sto född 2010 e Speyksbosch Dancer BRP 8 ue Tamburin 700. Florris, som hon kallas, och jag ska lära känna varandra och förhoppningsvis få många roliga år ihop! Välkommen att följa min vardag med hästar, familj och en del inredning och släktforskning!
Kategorier


Arkiv


Länkar

Alice Lindström
Ehohko's Himalayans
Järva Kattklubb
Strömsbergs gård - Horseware täcken till bra pris


Sök i min blogg


RSS 2.0