Dagens ridpass 30/4 2012...

Vilket strålande väder vi har idag!!
Alla hästar njuter av att få gå utan täcke, inklusive Tingeling. Hon har gjort sig några lerinpackningar några dagar nu. Fast hagen börjar faktiskt torka upp nu så den är inte så jättelerig längre.

Idag blev det ett pass i paddocken i sällskap av Emelie och Rune. Eftersom Tingeling reds ut igår så kändes det lagom med ett pass i paddocken.
Idag var inte ett av våra bättre pass. Kanske berodde det på träningsvärk (jag själv har alltid värst träningsvärk två dagar efter så det kan ju vara så att det är även så som Tingeling upplever det) eller så var det något annat (kanske den läskiga grävmaskinen hos granne som höll på att ta upp alla fällda träd?) som gjorde att hon kändes superspänd.

Jag lyckades dock rida igenom det och på slutet kändes hon supertrevlig på alla sätt och vis, så då nöjde jag mig och avslutade. Man ska sluta när det går som bäst.

Det blev jobb på stora volter idag och några skänkelvikningar både i skänkelvikning och på slutet i mellantrav. Inget komplicerat alltså. En triljon övergångar blev det också....

Vi tar nya tag imorgon - då ska vi rida ut och bli visade en supermysig LÅNG ridväg förbi Steninge Slott...mysigt!!

// Jenny


Träningspass för Ann 28/4 2012...

Idag var det dags för träning igen och med det underbara vädret som var så höll vi till i paddocken. Man kan inte klaga när det är ca 15 grader och sol - underbart!!

Jag skrittade fram och värmde upp innan Ann kom, och när hon sen kom så satt hon upp och red en stund på Tingeling. Hon tyckte att det var mycket bättre än förra gången - så ingen bakläxa denna gång! ;-)
Tingeling var superduktig och även om hon var spänd bitvis med Ann på ryggen, hon har ju inte ridit henne på så länge, så kom hon sen verkligen till riktigt arbete där hon verkligen jobbade igenom hela kroppen.

Det är mycket lärorikt och roligt att stå bredvid och titta för man ser så tydligt skillnaden på en häst som Tingeling.

Efter Ann hade ridit så fick jag sitta upp igen, och vi fick jobba i trav och galopp. Galoppen la vi på en av volterna och det gick superbra! Det märks verkligen att jag kunnat börja jobba henne i galopp och mer med galoppen, för idag fick vi bara en ynka felfattning i varje varv och resten var klockrena!

Jag red även några skänkelvikningar på diagonalen och så fattade jag galopp i hörnet när jag kom fram och galopperade ett varv på volten innan jag bröt av till trav igen.

En rolig grej är att när jag berömmer Tingeling för att hon är duktig, då tar hon det som att hon ska stanna. Haha, det är något vi ska jobba bort men jag måste erkänna att hon är rätt söt när hon gör det.

Det känns verkligen som att vi tagit oss ur vår svacka nu och bara kan se framåt!! Det är sååå roligt och vi pratade idag om lite kortsiktiga mål och det känns skoj för vi är båda överens där jag och Ann.

Tingeling blev rejält svettig idag så hon fick faktiskt en dusch av slangen utanför stallet. Sen fick hon stå och äta lite av sin lunch medans hon torkade och då passade jag på att sitta i solen. Sen släppte jag ut henne och hon fick det sista av lunchen i hagen. Behöver jag säga att det tog inte en minut innan hon hade rullat sig på båda sidor? Hehe, det är ju så underbart för dom!
Alla hästar gick utan täcke idag och bara njöt av vårsolen. Mysigt!!

// Jenny


Dagens ridpass...

Det har varit superfint väder hela dagen, solen har lyst och det har varit varmt och skönt. Så döm om min förvåning när himlen öppnar sig och regnet vräker ned när jag hade gjort i ordning Tingeling och höll på att dra på mig stövlarna?
Men det var bara en skur så jag väntade en liten stund och sen gick vi ut och red ett pass i paddocken och då var det uppehåll under hela vårt pass.
Trots att det regnade rejält mycket igår och paddocken igår var riktigt blöt med vattenpölar på sina ställen så var den perfekt i underlaget idag utan några vattenansamlingar någonstans.

Började med att skritta fram och som vanligt kollar jag broms, gas och sidförande hjälper då. Red sen i skritt en stund och kollade av att hon var med mig och hon kändes riktigt trevlig redan från början. Jag började i vänster varv idag (jag brukar försöka skifta så att jag inte alltid börjar i samma varv) och även om hon försökte trycka sig mot min skänkel till en början så fick jag henne till att sluta efter bara en liten sträcka. Superskoj!
Red skänkelvikning några diagonal för att kolla av att hon tog sidförande skänkel och emellanåt så red jag volter vid X och ibland rakt fram. Hon kändes som sagt riktigt trevlig i det här jobbet.

Gick över till att jobba henne i trav och jobbade även här med omväxlande skänkelvikningar och öppnor och stora och små volter. Jag red några serpentinbågar med övergångar vid medellinjen och några bågar där jag bara gjorde en upptagning vid medellinjen och hon kändes trevlig, supertrevlig!
Jag måste tänka på mig själv när hon blir så här, för då blir jag lite bekväm och låter henne bli för lång bitvis, men jag försökte tänka idag att inte låta henne bli så lång även när takten kommer ordentligt. För det är främst då som jag vet att jag låter henne rinna iväg - det är som att jag blir så glad över att hon får den där supertakten och så glömmer jag allt annat. Men inte idag inte, och det kändes som att jag fick till ett bra mellanting där hon fortfarande hade en trevlig takt med ett avkopplat steg och jobbade genom kroppen men ändå inte behövde ta i så hon blev blå (som hon gärna gör).

Gick sen över till att rida i galopp och idag fokuserade jag mer på fattningarna. Inga problem alls till höger idag, förutom på slutet av passet men då tror jag faktiskt att det beror på att hon var trött.
Testade en ny sak idag, nämligen att först göra en fattning till höger och rida på volten, bryta av strax innan medellinjen till skritt och sen gå in i volt åt andra hållet och efter några skrittsteg fatta vänster galopp - enkla byten med andra ord även om jag idag inte var så fokuserad på att hålla ned antalet skrittsteg utan det fick bli så många det behövdes. Superskoj tyckte Tingeling och det här gjorde jag några gånger och jag fick rätt galopp varje gång.
Sen var hon lite taggad kan man säga och då fokuserade jag bara på att lägga ned henne i lite joggingtrav och sen var jag nöjd för dagen.

Passet var ungefär 45 minuter långt men med avskrittnign så blev det en timme. Hon var verkligen superduktig och jag är jättenöjd!!
Ser fram emot träningen imorgon!

// JennyOm mig

Jenny heter jag och det är jag som driver den här bloggen. Tingeling var ett sto född 2003 e Dale Haze RC 57 ue Music Streak xx som jag skolade om från distanshäst till dressyrhäst. Vi tävlade handikapp SM 2016, en dröm som blev sann. Dessvärre fick Tingeling somna in alldeles för tidigt i November 2017. Men hon finns för alltid med mig i mitt hjärta.


Lillemons Florett kom in i mitt liv i December 2017 och hon är ett sto född 2010 e Speyksbosch Dancer BRP 8 ue Tamburin 700. Florris, som hon kallas, och jag ska lära känna varandra och förhoppningsvis få många roliga år ihop! Välkommen att följa min vardag med hästar, familj och en del inredning och släktforskning!
Kategorier


Arkiv


Länkar

Alice Lindström
Ehohko's Himalayans
Järva Kattklubb
Strömsbergs gård - Horseware täcken till bra pris


Sök i min blogg


RSS 2.0