Vilodagar...

Tingeling har fått två välförtjänade vilodagar.
Igår kom jag hem från konferens med jobbet och då hade jag inte fått många timmars sömn så då orkade jag inte rida.

Ikväll har regnet vräkt ned, precis som det gjort hela dagen, så då fick hon också vila.
Hon verkade inte klaga direkt.

Nu har jag tillbringat resten av kvällen med att packa inför resan imorgon!
Halv sex kommer taxin och hämtar oss!

// Jenny


Hösten har gjort sitt intåg...

Med bara några få ynka plusgrader härom morgonen så har hösten helt klart gjort sitt intåg för i år.  Jag fick till och med skrapa framrutan! I augusti!! Det är ju hemskt egentligen.
Det enda positiva är ju att flugor och knott och andra jobbiga småkryp försvinner när kylan kommer.
 
Kylan innebär ju också att det snart är dags för täcken på hästarna...
Planen är att klippa Tingeling i slutet av September / början av Oktober och efter det kommer hon med största sannolikhet att få gå med täcke om det inte blir riktigt varma dagar.
 
Förra året köpte jag ju mitt älskade HW Rambo Duo och jag vet att jag kommer ha mycket användning för det utan någon liner i, då är det 100 gr fyllning. Det är nämligen en tjocklek jag saknat tidigare under åren! 
Jag kan nämligen tycka att hoppet mellan ofodrat regntäcke och 200-250 grams täcke är rätt stort, speciellt när det är lite kyligare på morgonen men sen blir lite varmare på dagen men då det ändå är för varmt för att man ska vilja lägga på 200-250 gram.
 
// Jenny


Svampar är grejen!!

Tingeling fäller som sjutton just nu!
Hon började för några veckor sedan och det fullkomligt rasar av henne just nu. Hon har redan satt rätt rejält med vinterpäls främst uppe på korset och snart ser hon nog ut som en lurvig ponny över hela kroppen.
Vitare än någonsin är hon också...finaste tjejen.
 
Precis som tidigare år så har jag märkt att just i fällningstider så är hon extra skavkänslig, och då får hon skavsår av sadelgjorden. Jag har testat allt under dessa år: lädergjord, neoprengjord, med fårskinnsludd, utan fårskinnsludd, osv.
För inte så länge sen fick jag tipset om att använda två tvättsvampar (en på varje sida där skaven är) och jag kände mig rätt skeptisk till att det skulle funka - men det gör det faktiskt! Lite skav har hon fortfarande fått, eftersom jag inte testade detta innan jag märkte att hon fick sina skav, men det är väldigt mycket bättre med svamparna! Man sätter dom alltså mellan sadelgjorden och hennes mage vid de ställena där skaven är. 
 
Den enda nackdelen är ju att det nog ser rätt roligt ut att man rider runt med två tvättsvampar vid sadelgjorden...hehe...men den bjuder vi på! Huvudsaken är att skavsåren inte blir värre!
 
// JennyOm mig

Jenny heter jag och det är jag som driver den här bloggen. Tingeling var ett sto född 2003 e Dale Haze RC 57 ue Music Streak xx som jag skolade om från distanshäst till dressyrhäst. Vi tävlade handikapp SM 2016, en dröm som blev sann. Dessvärre fick Tingeling somna in alldeles för tidigt i November 2017. Men hon finns för alltid med mig i mitt hjärta.


Lillemons Florett kom in i mitt liv i December 2017 och hon är ett sto född 2010 e Speyksbosch Dancer BRP 8 ue Tamburin 700. Florris, som hon kallas, och jag ska lära känna varandra och förhoppningsvis få många roliga år ihop! Välkommen att följa min vardag med hästar, familj och en del inredning och släktforskning!
Kategorier


Arkiv


Länkar

Alice Lindström
Ehohko's Himalayans
Järva Kattklubb
Strömsbergs gård - Horseware täcken till bra pris


Sök i min blogg


RSS 2.0