Ibland slår drömmar in...

Så är det faktiskt...

En dröm slog in den dagen jag fick Achilles - drömmen om egen häst hade jag haft länge och att den där dagen få ta över min prins och bli hans matte. Det var en konstig känsla men jag var överlycklig...
Samma känsla hade jag när jag sen köpte Tingeling i vintras och jag vet att jag tyckte att veckan mellan provridningen och dagen då hon kom hem till mig kändes som en evighet även om den veckan inte var längre än någon annan vecka! Haha....
Men jag vet just väntan på om hon skulle gå igenom besiktningen och sen när det var avklarat och hon gick igenom UA så ville jag ju bara få hem henne!

Jag kommer aldrig glömma den dagen när Catta körde upp med transporten in på vår stallplan! Och vilken transport hon hade sen! Den kommer jag heller aldrig att glömma - en Fautras med plats för tre hästar!

Och vet ni, igår slog ytterliggare en dröm in - drömmen om en egen transport...
Igår eftermiddag åkte jag och Madde ned till Fautras i Eskilstuna och tittade på transport - och en Fautras JMS classic av årsmodell 2010 fick följa med mig hem!
Den har verkligen allt jag någonsin velat ha i en transport! Sadelskåp med plats för sadel, träns och benskydd, step up så att man slipper en tung ramp vilken är omöjlig för mig att stänga själv, dörrar bak som öppnas och stängs enkelt, en smart lösning för att kunna släppa ut hästen via bakdörren om man åker själv, fronturlastning.
Ja, den är helt enkelt perfekt och ger mig de bästa förutsättningarna för att kunna åka iväg med Tingeling själv i framtiden och vi ska inviga den redan på söndag!
Dyr var den ju naturligtvis, men det är också det enda negativa jag har hittat om dessa släp.


// Jenny


Idag är ingen vanlig dag...

Idag är ingen vanlig dag, för idag är det Tingelings födelsedag!!

Grattis min prinsessa som idag blir 8 år gammal!


// Jenny


Jag rider ju inte när det regnar...

Jag brukar aldrig rida när det regnar. Vad som fick mig att göra det idag vet jag faktiskt inte...kanske var det längtan efter att få rida på min underbara lilla häst som gjorde att jag beslöt mig för att bege mig ut i regnet trots att jag egentligen inte ville...

Jag kom till stallet strax efter nio och då började det små dugga lite, inte så farligt tänkte jag och tog in Tingeling och gjorde i ordning henne. Hon hade förövrigt hittat den största bajshögen att sova i och hade således lyckats bli helt gul på i stort sett hela vänstra sidan...
Hoppas hon sovit gott i alla fall! Haha....
Blev till att ta fram hink och svamp och gnugga bort det värsta.

Borstade och gjorde sen i ordning och går ut med pallen för att sitta upp - då öppnar sig himlen....jag stod där i valet och kvalet om jag verkligen skulle ge mig ut eller inte men tänkte som så att jag hade ju regnjackan på mig och vi var helt färdiga - och dessutom såg det ljust ut runt omkring. Så jag och Tingeling begav oss i väg. Och när vi kom bort förbi sommarhagarna så fullkomligt vräkte det ned på oss...men jag gav inte upp utan vi gick vidare, dock bestämde jag mig för att rida förbi spökhuset och ned förbi fölhagen och sen över fältet bort och så klätterbacken tillbaka. Så på så vis fick jag lite skydd när vi var i skogen.
Dock vräkte det ned lika mycket när vi kom ned på fältet bort mot klätterbacken, och när det sen dök upp ett travarekipage på travbanan så gav jag upp och gav mig tillbaka in i skogen igen.
Skrittade hemmåt igen efter att ha travat några korta bitar (och idag funkade inte traven alls, jag vet inte om det var för att jag red på det tredelade eller om vi båda var lika upprörda och störda av regnet).
Det blev skrittarbete i lång och låg form för Tingeling på grusvägen på vägen tillbaka till stallet och då var hon så himla fin!
Lagom till att vi nästan var hemma så slutade det att regna och sen har det varit uppehåll sen dess. Typiskt säger jag bara...

Det fick bli några varv i trav i paddocken som inte kändes allt för tung även om det regnat på den. Det gick väl ungefär katastrof och därför gick jag över till att enbart jobba i skritt och göra halt etc.

Ibland är det ju en sån där dag när man egentligen inser att man aldrig skulle ha suttit upp och ridit...och idag måste jag säga var en sån dag...

Jag rider ju faktiskt inte när det regnar, och idag var ytterliggare ett bevis på att jag ska fortsätta att ge Tingeling ledigt när det vräker ned. För det är faktiskt inte kul. För någon av oss.

Nya tag nästa vecka!! Imorgon blir det dock vila för finaste prinsessan eftersom jag åker ned till Eskilstuna.

// JennyOm mig

Jenny heter jag och det är jag som driver den här bloggen. Tingeling var ett sto född 2003 e Dale Haze RC 57 ue Music Streak xx som jag skolade om från distanshäst till dressyrhäst. Vi tävlade handikapp SM 2016, en dröm som blev sann. Dessvärre fick Tingeling somna in alldeles för tidigt i November 2017. Men hon finns för alltid med mig i mitt hjärta.


Lillemons Florett kom in i mitt liv i December 2017 och hon är ett sto född 2010 e Speyksbosch Dancer BRP 8 ue Tamburin 700. Florris, som hon kallas, och jag ska lära känna varandra och förhoppningsvis få många roliga år ihop! Välkommen att följa min vardag med hästar, familj och en del inredning och släktforskning!
Kategorier


Arkiv


Länkar

Alice Lindström
Ehohko's Himalayans
Järva Kattklubb
Strömsbergs gård - Horseware täcken till bra pris


Sök i min blogg


RSS 2.0