Tappad sko...

Idag lyckades Tingeling med konststycket att tappa en av sina bakskor när hon och Callira rejsade runt i hagen vid ihopsläppet. Även den andra bakskon satt riktigt löst och på trekvarts så den drog Emelie av åt mig så jag slipper oroa mig för att tåkapporna ska åka in i hoven eller något annat läskigt som kan bli riktigt illa.

Irene testade i alla fall att rida ut på Tingeling idag men skulle självklart ha avslutat om hon märkt att Tingeling ömmade på något vis. Det hade hon inte gjort så Irene och Emelie red ut en sväng tillsammans.

Normalt sett så brukar jag inte rida om hon har tappat en sko men tidigare, en gång, har hon tappat en framsko och kanske var det bättre denna gång när det dessutom var båda bakskorna.

Som tur är så kommer hovslagaren och skor henne på tisdag, så jag behöver inte ringa ut henne tidigare eftersom jag vet att hon klarar sig två dagar till utan bakskor.

// Jenny


Ihopsläpp och Tingeling har fått en bästa kompis...

I morse var det dags för Callira att bli ihopsläppt med övriga hästar efter att ha gått i två veckor i en egen hage vid sidan om. Och ja, det var lite mer fart vid det här ihopsläppet än det tidigare.

Callira började med att sätta Tingeling på plats, och hon var hela tiden väldigt intresserad av Tingeling och till slut så tyckte hon att de faktiskt kunde leka lite när de hade ätit färdigt. Så hon jagade runt Tingeling en stund, och Tingeling var väl inte direkt road och sprang och ställde sig vid både Molly och Playan för att få lite lugn och ro.
Även Rune kom emellan en gång när han tröttnade på dom också.

Dock tog det inte lång tid innan de båda tjejerna fann varandra igen och då stod de och kliade varandra och myste i ena hörnan. Det vore verkligen supermysigt om de fortsätter att gilla varandra så här mycket!
Och jag tror att Callira och Molly kommer kunna leka en hel del - och ja, Tingeling hänger nog med ibland hon också, i allafall lär ju Callira se till att hon gör det ibland om hon ska göra som idag. Hehe, sötnosarna!


// Jenny


Att täcka sin häst...

Den här årstiden är nog den årstid som jag tycker är svårast vad gäller att täcka hästarna. Tingeling har ju gått med täcke hela vintern och är helrakad (sista rakningen gjorde vi i januari) även om det nu börjar komma sommarpäls i massor.
Detta innebär ju att hon fäller rejält just nu och jag har vita hårstrån överallt! Men det är inte så att jag tänker klaga, för även om håren syns precis överallt så tror jag att det är en del av charmen att ha en vit häst.
Jag skulle inte vilja byta bort det för något i hela världen!

Nu är det ju rätt varmt om dagarna men på kvällar och mornar är det desto kallare. I dagsläget går därför Tingeling med ett ofodrat regntäcke på sig. När jag har möjlighet så tar jag även av henne en stund så att hon får gå naken om det är sol och varmt.

Till helgen sägs det att det ska bli kallare igen, så då kommer hon nog få sitt Rambo Duo med 100 grams fyllning på sig.
Jag vill inte att hon blir för kall och behöver gå runt och spänna sig för att hålla värmen och i dagsläget har hon ju inte heller fri tillgång till hö så då får man lägga på ett täcke. Jag är väldigt noga med att känna under täcket när hon kommer in så att det känns lagom svalt och inte för varmt, och så märks det tydligt på Tingeling också om hon gått runt och spännt sig. Det märks när jag sitter upp och rider.

Vad har ni för täcke på era hästar nu?

// JennyOm mig

Jenny heter jag och det är jag som driver den här bloggen. Tingeling var ett sto född 2003 e Dale Haze RC 57 ue Music Streak xx som jag skolade om från distanshäst till dressyrhäst. Vi tävlade handikapp SM 2016, en dröm som blev sann. Dessvärre fick Tingeling somna in alldeles för tidigt i November 2017. Men hon finns för alltid med mig i mitt hjärta.


Lillemons Florett kom in i mitt liv i December 2017 och hon är ett sto född 2010 e Speyksbosch Dancer BRP 8 ue Tamburin 700. Florris, som hon kallas, och jag ska lära känna varandra och förhoppningsvis få många roliga år ihop! Välkommen att följa min vardag med hästar, familj och en del inredning och släktforskning!
Kategorier


Arkiv


Länkar

Alice Lindström
Ehohko's Himalayans
Järva Kattklubb
Strömsbergs gård - Horseware täcken till bra pris


Sök i min blogg


RSS 2.0