Snö, snö, snö...

Åhh, nu är jag trött på snön! Är ju bara jobbigt att ta sig fram nu....När ska våren komma?!?

Igår fick Achilles vila igen, jag åtog mig jobbet att skotta en gång fram till vår stalldörr i stället...var i ren självbevarelsedrift eftersom jag har så fruktansvärt svårt att gå i snön...
Loke fick sig en kortare promenad också på grund av all snön....det är verkligen inte kul att för mig försöka ta mig fram i den...

Ikväll blir det rida av, så är det bara...Tessan är så snäll och skulle gå en längre tur med Loke på morgonen idag eftersom jag inte kunde gå så långt igår...
Imorgon är Irene snäll och kommer ut och hjälper mig med att släppa ut hästarna och sen ska jag och Annika åka till bonden på förmiddagen och handla krossad havre till Achilles och havre till Nipper.

Ska försöka ta med mig kameran imorgon också - ska ta kort utomhus på båda prinsarna! :)
// Jenny


Snöstorm!

Snöstormen har kommit in över oss och därför fick faktiskt Loke vara utan sin promenad ikväll - det var stört omöjligt för mig att ta mig ut ute.
Och underbara Tessan hade mockat och fixat åt mina hästar idag, och även till Prinsen.....hon hade lite att göra innan sin hoppträning...Jag vet int evad jag ska göra med henne - hon fixar så ofta till mig att jag blir bortskämd!
Men det är väldigt uppskattat!

Precis som förra veckan passade jag på att titta - och den här veckan skötte sig Shanni suuuuperbra trots att det var fem stycken i ridhuset samtidigt! Några foton blev det också, bland annat detta:


Och så tog jag några bilder på min alldeles underbara prins...visst är täcket fint?!? Sitter bra på honom också....och så är jag ju så stolt över att jag äntligen hittat fårskinnsludd i brunt...haha...
Som vanligt så gör ju fotona inte Achilles rättvisa...han är ju inte den som tar öronen framåt på begäran direkt...Tessan sa att han hade haft typ 2 dm snö ovanför täcket när hon tog in honom...så ja, täcket verkar hålla värmen bra eftersom det inte släpper ut den. :) I love Horseware!

I helgen hoppas jag kunna ta lite fina foton på honom ute i snön (det är ju bäst att passa på innan den försvinner!).

Jag bara älskar min häst...så är det...och jag kan fortfarande ibland inte fatta att han faktiskt är MIN...
Tack snälla Barbro! :)
// Jenny


Jag har väldens underbaraste häst!

Ja, jag har faktiskt världens underbaraste häst, även om han ibland kan se grinig ut så är han ändå världens bästa!
I måndags kände jag egentligen inte för något alls...men beslöt mig ändå för att rida eftersom jag bestämt mig för att sätta igång Achilles ordentligt nu efter vintervilan - och han var helt UNDERBAR!!! det är han ju iofs alltid, men han var extra underbar i måndags....Jag red mjukgörande övningar nere i paddocken och var väldigt noga med att hela tiden ha honom rund och låg - även i övergångarna och det gick jättebra!
Jag har varit så duktig och börjat verkligen tänka på hur jag sitter också...jag försöker att tänka på att hela tiden använda magmusklerna, och vilken skillnad det gör!! :)
Så jag blev sååå glad!

Loke får som vanligt sina promenader och han är suuuuuperpigg nu och det känns skönt att det "bara" är två veckor kvar av boxvilan...

Igår blev det också arbete i paddocken för Achilles del, övergångar i skritt-trav (galopp vågar jag mig inte på där nere nu eftersom det år så sjukt mycket snö och det spår som är upptrampat är nog för litet för att han ska kunna galoppera, så galopperna får vi ta när vi rider ut). Han kändes lika fin igår som i måndags.
Loke var som vanligt pigg.

Angående Loke så har jag fått kontakt med hans uppfödare, Ann. Och igår hade jag fått ett mail med en MASSA bilder från när han var liten...han var lika söt då som nu... :)
TACK Ann för bilderna!!
Här kommer några av bilderna - visst är han sötast?!?


Och så måste jag ju sätta in en bild på min alldeles underbara prins...


Haha, igår kände jag att han haft alldeles för lite brunt på sig (det är ju hans färg och han är ju sååå fin i brunt) så han fick sitt bruna tjocka stalltäcke på sig under vintertäcket....känns tryggt inför snöstormen som ska komma idag....Riktigt riktigt kallt var det i morse i blåsten (det stod -10 på termometern men var nog mycket kallare eftersom det blåste så mycket).


Ikväll får Achilles vila och Loke får sin vanliga promenad....Jag ska fixa åt Violas häst Prinsen också, för hon skulle till tandläkaren och kommer inte kunna köra eftersom hon får lugnande.
Dessutom ska det ju komma en snöstorm och det känns väldigt lägligt att den kommer just på en onsdag - Achilles vilodag... :)
// JennyOm mig

Jenny heter jag och det är jag som driver den här bloggen. Tingeling var ett sto född 2003 e Dale Haze RC 57 ue Music Streak xx som jag skolade om från distanshäst till dressyrhäst. Vi tävlade handikapp SM 2016, en dröm som blev sann. Dessvärre fick Tingeling somna in alldeles för tidigt i November 2017. Men hon finns för alltid med mig i mitt hjärta.


Lillemons Florett kom in i mitt liv i December 2017 och hon är ett sto född 2010 e Speyksbosch Dancer BRP 8 ue Tamburin 700. Florris, som hon kallas, och jag ska lära känna varandra och förhoppningsvis få många roliga år ihop! Välkommen att följa min vardag med hästar, familj och en del inredning och släktforskning!
Kategorier


Arkiv


Länkar

Alice Lindström
Ehohko's Himalayans
Järva Kattklubb
Strömsbergs gård - Horseware täcken till bra pris


Sök i min blogg


RSS 2.0