Vad får oss att fortsätta?

Jag har funderat på en sak, vad är det som får oss hästmänniskor att fortsätta hålla på med hästar?
Det är mycket jobb och rätt hårt jobb och det spelar ju ingen roll om det är snöstorm eller en fin sommardag - hästen måste ändå få sitt och man måste åka till stallet.
 
För mig är det nog kärleken till hästarna, det lugn de ger mig och den fantastiska känslan jag har när jag rider. Att JAG kan påverka ett djur på 500 kg. Att jag kan ta mig fram på ställen jag annars bara drömmer om...att de blir mina ben...
Att för Tingeling så är jag någon speciell, men ändå en person som alla andra.
 
Om jag inte skulle åka till stallet varje dag så blir jag rastlös...det är något som saknas mig helt enkelt och då hittar jag genast på en massa projekt hemma istället...inte alltid så uppskattat av Rickard här hemma eftersom han då får hjälpa mig fixa det...
 
Jag tror att det bara är att inse att vara en hästtjej inte bara är något man är, det är en livsstil. 
 
// Jenny


Sår...

När Tingeling kom in ikväll hade hon ett färskt sår på framsidan av sitt högra bakben. Inget stort sår men hon var lite öm precis runt såret och jag såg att det var färskt.
Jag tvättade rent med alsolsprit och sen hade jag blåspray på. Nu hoppas jag verkligen att det inte blir någon lymfangit av det här...
 
Det är ju så typiskt att hon skulle få det här såret precis när det nu tinat upp och är lerigt igen...jag hoppas därför på att det blir lite kallare igen!
 
// Jenny


Dagens ridpass 30/10 2012...

Idag fick vi sällskap av Sari / Playan och Johanna / Qanton i paddocken!
 
Det var rätt blött men det fungerade hyfsat bra ändå. Tingeling var spänd till en början just eftersom det var blött och skvätte på henne och så fick matte öva ordentligt på att titta var de andra två var! Väldigt nyttigt!!
 
Jag red en hel del övergångar och sen red jag olika stora volter, både på volterna och sedan la jag in tio meters volter utmed fyrkantspåret. 
Tingeling spände av bitvis men jag hade inte riktigt den där underbara känslan som jag hade i lördags på träningen. Men det är ju så det är, man kan inte vara på topp jämt!!
 
Vi galopperade lite också och fattningarna var jätte bra och lugna, så jag är jättenöjd även om det blev några felfattningar! Men jag är som sagt ändå nöjd för hon var lugn både före, efter och under fattningen och det är ju något jag har strävat efter!!
 
Efter avslutat ridpass så begav vi oss upp till nya STORA ridhuset och tittade på dressyrlektion för hoppgruppen - och jag kan avslöja att nya ridhuset är superfint!!!
Åkte tillbaka efter lektionen och fodrade kvällen. Det gick väldigt smidigt eftersom vi var tre stycken som hjälptes åt. 
 
Jag och Tingeling tar nya tag inför imorgon!
 
Hon är ändå bäst min lilla prinsessa...och jag är så glad att jag har henne...
 
// JennyOm mig

Jenny heter jag och det är jag som driver den här bloggen. Tingeling var ett sto född 2003 e Dale Haze RC 57 ue Music Streak xx som jag skolade om från distanshäst till dressyrhäst. Vi tävlade handikapp SM 2016, en dröm som blev sann. Dessvärre fick Tingeling somna in alldeles för tidigt i November 2017. Men hon finns för alltid med mig i mitt hjärta.


Lillemons Florett kom in i mitt liv i December 2017 och hon är ett sto född 2010 e Speyksbosch Dancer BRP 8 ue Tamburin 700. Florris, som hon kallas, och jag ska lära känna varandra och förhoppningsvis få många roliga år ihop! Välkommen att följa min vardag med hästar, familj och en del inredning och släktforskning!
Kategorier


Arkiv


Länkar

Alice Lindström
Ehohko's Himalayans
Järva Kattklubb
Strömsbergs gård - Horseware täcken till bra pris


Sök i min blogg


RSS 2.0