Underbart avslut på denna helgen...

Idag är det första advent och som på beställning blev det faktiskt kallare nu och det var fruset i marken vid utsläppet i morse.
Ante klev ut med ett litet förundrat uttryck när han märkte hur hårt det var - första kylan för honom nu och det ska bli skoj att se hur han reagerar när första snön kommer.

Tingeling gick ut i hagen och la sig ned och rullade några varv i mitten av hagen - hon njuter nu när det inte är lervälling överallt!

Dagen ska avslutas i Friends Arena med Tessan igen - idag ska vi gå runt på mässan och sen avslutar vi med att se kvällsshowen. Mysigt!!

Hoppas nu bara att kylan stannar kvar så vi slipper leran...// Jenny


Älskade lilla häst...

Jag hade en underbar kväll med Tessan och Matte på Friends igår kväll, och en lika underbar dag ihop med mamma där idag!

Igår var det fartfyllt med inomhusfälttävlan och hoppning medans det idag var dressyr på schemat. Mitt hjärta brinner ju verkligen för dressyren så jag kan säga att jag satt i tre timmar och njöt i fulla drag av fina hästar, duktiga ryttare och fantastisk stämning!
Vi har verkligen fantastiskt fina och duktiga ekipage i Sverige och många lika duktiga och fina lovande unga ekipage - så roligt!

Efteråt gick vi bort till mässdelen och gick runt en del och tittade - oerhört mycket folk även i år och jag blev faktiskt lite besviken för även om området är större så kändes det ändå trångt i gångarna och framförallt fortfarande inne i de olika montrarna.
Idag fick jag dock med mig ett nytt stalltäcke hem till Tingeling så nu kan jag äntligen växla även det tunnare stalltäcket och ta hem och tvätta mer regelbundet.

När jag sen kom hem så åkte jag ut till stallet och det kändes som att jag inte varit där på en evighet, och ja, fyra dagar är ju faktiskt en mindre evighet, och det kändes som att min fina häst blev lika glad att se mig som jag henne.
Det är verkligen något speciellt att få pyssla med sin underbara, fina häst och kunna stå länge och bara mysa och andas in hennes doft.

Även om SHIS som sagt bjudit på fantastiskt fina hästar både igår och idag så kan jag faktiskt säga att i mina ögon så är den allra finaste och mest underbaraste hästen den jag har i stallet - min alldeles egna Tingeling!

Hon fick självklart på sig nya täcket redan ikväll och det satt som en smäck precis som jag trodde!
Det enda negativa är ju färgen...haha, men jag får väl erkänna att jag börjar tycka att marinblått är helt okej igen så länge det inte är ihop med rött och vitt på ett schabrak. // Jenny


Fyra år...

Tänk vad tiden går fort...
Idag för fyra år sedan så var jag en oerhört spänd och förväntansfull blivande matte som stod och väntade i stallet på att Tingelings tidigare ägare och uppfödare skulle leverera Tingeling till sitt nya hem - till mig och stallet vi då stod i.
 
Det hade varit snöstorm dagarna innan så jag var lite orolig där ett tag att hon inte skulle lyckas köra upp henne till mig, men det gick bra och Tingeling klev ur transporten och in i stallet som skulle bli hennes nya hem. Lika cool då som nu i nya miljöer - och mitt hjärta smälte ännu en gång precis som det hade gjort veckan innan på provridningen...
 
Att det skulle bli mycket jobb att rida ihop mig med en ny häst hade jag förstått, men kanske inte riktigt hur mycket jobb det skulle bli att samtidigt skola om en häst som blivit riden för distans och inte dressyr. Men jag är ju envis till tusen och har inte gett upp även om jag ibland har känt det som att det varit väldigt motigt. Men då har även hennes fantastiska personlighet och vilja gett mig styrka och inspiriation igen - och vi har mer och mer blivit ett team som kompletterar varandra där båda uppskattar varandra lika mycket.
 
När jag så här i efterhand kan titta tillbaka och reflektera så kan jag konstatera att det har framför allt varit oerhört skoj och roligt att få vara med om den här resan tillsammans med Tingeling!
Vi har hela tiden gjort framsteg och det senaste halvåret så har vi ju gjort så mycket framsteg att vi till och med kunnat göra vår tävlingsdebut!
 
Jag ser fram emot vår fortsatta tid ihop och hoppas och tror att vi kommer att fortsätta att ha precis lika skoj då som vi har haft hittills!
 
 
 
 
// JennyOm mig

Jenny heter jag och det är jag som driver den här bloggen. Tingeling var ett sto född 2003 e Dale Haze RC 57 ue Music Streak xx som jag skolade om från distanshäst till dressyrhäst. Vi tävlade handikapp SM 2016, en dröm som blev sann. Dessvärre fick Tingeling somna in alldeles för tidigt i November 2017. Men hon finns för alltid med mig i mitt hjärta.


Lillemons Florett kom in i mitt liv i December 2017 och hon är ett sto född 2010 e Speyksbosch Dancer BRP 8 ue Tamburin 700. Florris, som hon kallas, och jag ska lära känna varandra och förhoppningsvis få många roliga år ihop! Välkommen att följa min vardag med hästar, familj och en del inredning och släktforskning!
Kategorier


Arkiv


Länkar

Alice Lindström
Ehohko's Himalayans
Järva Kattklubb
Strömsbergs gård - Horseware täcken till bra pris


Sök i min blogg


RSS 2.0