Dagens ridpass 31/10 2011

Jag hade tänkt att jag skulle försöka fokusera på galopparbetet idag, men samtidigt så fick jag ett infall att jag kanske skulle trava bommar istället. Och när tjejerna i stallet hade plockat fram dels travbommar och sen ett galopphinder med en bom på två sockerbitar så kunde jag inte stå emot.

Så idag blev det gymnastik över travbommar. Tingeling var så snäll så och travade jättestabilt över bommarna. Hon verkade tycka att det var skoj och jag tyckte också att det var roligt!
Helt otroligt, jag som annars tycker bommar gör sig bäst i förrådet...hehe...

Idag blev det då fokus på övergångar, skritt-trav och trav-skritt. Supertrevlig kändes hon, mjuk och medgörlig och reglerbar i formen både uppåt och nedåt. Gårdagens träning gav helt klart resultat!

Det är en fröjd att rida min prinsessa om dagarna nu! Det är faktiskt så att jag knappt vill sitta av henne...

Men som sagt, det blev inget avancerat idag men hon verkade riktigt nöjd och ett joggingpass med övergångar och lite travande över bommar var nog ett alldeles lagom gymnastikpass för att få bort eventuell träningsvärk.

// Jenny


Veckoplanering... (tidsinställt inlägg)

Jag försöker mig på en veckoplanering denna vecka, även om det säkert slutar med att det blir ändringar i alla fall...
Så här ser i alla fall planen ut...

Måndag: Dressyr, fortsatt fokus på galoppfattningar med samma tänk som träningen igår.
Tisdag: Longering, fortsatt fokus på galopp
Onsdag: Vila
Torsdag: Dressyr, bakdelsvändningar och skänkelvikningar
Fredag: Uteritt med Irene, alla gångarter och om det går klättring.
Lördag: Träning för Ann
Söndag: Dressyr eller longering på kvällen.


Ibland önskar jag att jag kunde tömköra Tingeling, men eftersom jag har svårt att gå och springa efter henne så får jag i sådana fall överlåta det till någon annan. Därför blir det longering i stället men jag brukar försöka att röra henne i stora volter över hela paddocken när jag gör det och aldrig för långa stunder.
// Jenny


Med jämna mellanrum...(tidsinställt inlägg)

Nu har jag lyckats med konststycket att ta foto på Tingeling i profil ungefär var fjärde månad. Jag tycker nämligen att det är skoj att se hur hon ändrar sig i kroppen...

Så här såg det ut i slutet av Januari:I slutet av maj:Och nu i slutet av oktober, alldeles nyklippt:

 

// JennyOm mig

Jenny heter jag och det är jag som driver den här bloggen. Tingeling var ett sto född 2003 e Dale Haze RC 57 ue Music Streak xx som jag skolade om från distanshäst till dressyrhäst. Vi tävlade handikapp SM 2016, en dröm som blev sann. Dessvärre fick Tingeling somna in alldeles för tidigt i November 2017. Men hon finns för alltid med mig i mitt hjärta.


Lillemons Florett kom in i mitt liv i December 2017 och hon är ett sto född 2010 e Speyksbosch Dancer BRP 8 ue Tamburin 700. Florris, som hon kallas, och jag ska lära känna varandra och förhoppningsvis få många roliga år ihop! Välkommen att följa min vardag med hästar, familj och en del inredning och släktforskning!
Kategorier


Arkiv


Länkar

Alice Lindström
Ehohko's Himalayans
Järva Kattklubb
Strömsbergs gård - Horseware täcken till bra pris


Sök i min blogg


RSS 2.0