En blogg jag inspireras av...

Jag följer en del bloggar mer än andra.
En som jag verkligen fastnat för är http://qodrofenia.bloggplatsen.se

Där kan man följa de två ridtravarna Knas och Mellis och Hannas och hennes mans vardag med dom.
Det är även andra inspirerande inlägg som publiceras.

Jag gillar verkligen denna bloggen och det är nog för att Knas och Tingeling verkar rätt lika i rätt mycket och jag kan se hur mycket framsteg Hanna har gjort med Knas.
Hon har en väldigt vettig inställning till hästar och ridning och sitter på mycket kunskap. Bland annat hjälpte hon mig att räkna ut foderstat till Tingeling när jag nästan precis fått henne.

Så, om ni vill läsa en läsvärd blogg så rekommenderar jag er att besöka denna!
// Jenny


Torsdag 30/6 2011

Igår fick det bli ett dressyrpass i paddocken. Tingeling kändes rätt på tårna och ofokuserad och jag hade svårt att komma till ridning.
Började med att jobba henne mycket i skritt. Efter det la jag in lite travövergångar på vissa serpentinbågar tex och någon bit på långsidorna här och där osv. Dvs mycket övergångar.
Hon var fortfarande superspänd bitvis och ibland mer fokuserad på vad som hände utanför paddocken än vad jag ville uppe på ryggen.
Jag tycker att det blir väldigt svårt när det blir så för jag känner då att jag själv inte kommer till ridning ordentligt. När hon är ofokuserad så blir jag ofokuserad även om det skulle vara tvärt om egentligen.
Det är något jag måste jobba på.

Efter trettio minuter så gav hon i allafall efter och blev så där fin som bara hon kan vara och då var hon även mer fokuserad på mig. Så det märks så tydligt att jag måste verkligen komma in i huvudet på henne för att hon ska bli så där fin.
Eftersom fokus igår låg mest på att få en lugn takt och avslappnad häst så blev det bara en galopp åt varje håll.
Jag vill inte börja göra fattningar ur en spänd häst eftersom det lätt blir pannkaka då...
Jag är väldigt nöjd med att det inte alls kom så många protester i vänstervarvet idag. Hon börjar bli fin även där...

Mys på stallgången blev det självklart efter avslutat pass och hon fick sig även en dusch. Jag släppte ut henne i hagen igen direkt efter att hon badat, så hon var härligt lerbrun på en gång igen...

Idag får Tingeling vila - den första och enda vilodagen denna veckan, och imorgon tror jag faktiskt att jag ska longera henne. Det var väldigt länge sen jag gjorde det nu så det kan nog vara på tiden att göra det.

// Jenny


Visste du att...

Vet du att jag och Tingeling alltid har en mysstund innan jag tränsar henne?
Då lägger hon mulen mot mig och jag får klappa henne över hela huvudet och så står vi så och myser lite innan tränset sätts på...Myyyysigt!

// JennyOm mig

Jenny heter jag och det är jag som driver den här bloggen. Tingeling var ett sto född 2003 e Dale Haze RC 57 ue Music Streak xx som jag skolade om från distanshäst till dressyrhäst. Vi tävlade handikapp SM 2016, en dröm som blev sann. Dessvärre fick Tingeling somna in alldeles för tidigt i November 2017. Men hon finns för alltid med mig i mitt hjärta.


Lillemons Florett kom in i mitt liv i December 2017 och hon är ett sto född 2010 e Speyksbosch Dancer BRP 8 ue Tamburin 700. Florris, som hon kallas, och jag ska lära känna varandra och förhoppningsvis få många roliga år ihop! Välkommen att följa min vardag med hästar, familj och en del inredning och släktforskning!
Kategorier


Arkiv


Länkar

Alice Lindström
Ehohko's Himalayans
Järva Kattklubb
Strömsbergs gård - Horseware täcken till bra pris


Sök i min blogg


RSS 2.0