Nytt år, nya utmaningar...

Ja, vi står ju snart inför ett nytt år som ni alla vet, och jag är säker på att 2012 kommer att bjuda på utmaningar precis som alla andra år. Men vet ni, jag ser framåt emot dessa utmaningar och när man går ur en utmaning så är man alltid en erfarenhet rikare.

Jag har tänkt att jag ska sätta upp lite mål för mig och Tingeling inför 2012, och jag hoppas verkligen att vi ska kunna uppnå dom.
Vi kommer att fortsätta att jobba på grunderna, att takten verkligen sätter sig när styrkan nu kommer mer för varje dag, att fortsätta jobba på att ha henne lösgjord och mjuk i sidorna. Jag vill befästa slutorna och verkligen befästa att galoppfattningarna är lugna och utan studs, och även behålla lugnet i avsaktningarna.
Mitt nästa mål kommer vara att börja rida henne i förvänd galopp. Jag hoppas verkligen att jag ska kunna få upp styrkan och balansen i henne så att vi kan göra detta.

Om vi får koll på allt detta så hoppas jag även att vi under 2012 kan göra vår tävlingsdebut tillsammans!

// Jenny


Lugn vecka...

Tingeling fick en extra vilodag idag, det regnade och var inte alls särskilt roligt väder ikväll. Så det blir tre vilodagar denna veckan eftersom hon kommer få vila imorgon då jag ska till frisören, och inte nog med det, tre vilodagar på raken....stackars dig Irene, Tingeling kommer ha energi som en duracell kanin på lördag...
Jag var i alla fall ute och pussade på henne ikväll och pratade med Karro och Micke som var i stallet. Odessa är svullen i sitt ena framknä men såg inte ut att halta det minsta när Karro sprang med henne i paddocken. Förhoppningsvis är det inget allvarligt och går ned om någon dag. Hon kändes inte så varm heller även om hon var lite varmare i det knät.

Jag visiterade Tingeling också naturligtvis och hon hade en liten svullnad på framsidan av sitt högra framben, men kändes knappt svullen och haltade inte det minsta hon heller. Så antagligen har hon fått sig en spark, kanske igår, och så tyckte hon väl att eftersom hon förra gången hon fick en spark fick det på sitt vänsta framben så måste hon ju kanske få det på höger fram också så att benen matchar varandra i utseende?

Som vanligt är hon ju den mest gulliga lilla hästen som gått i ett par järnskor och skulle stå länge och bara mysa och blåste varm luft på mig....mitt finaste lilla hjärta....

image description

// Jenny


Onsdag...

Tänk, jag har minsann missat att det är onsdag redan..det blir lätt så när man är ledig en dag extra så där...I alla fall så får Tingeling vila idag. Jag och familjen ska ha myskväll ihop. Efter ett tråkigt besked igår så är nog det precis vad jag behöver - eller egentligen så är jag ju allra helst i stallet, men där fick jag vara igår och skingra tankarna lite...

Idag har det varit lite kallare än tidigare i veckan och när jag åkte hem så småregnade det också. Det har bara varit max 5 grader idag, så Tingeling känns nog alldeles lagom varm under sitt HW Amigo Medium. På grund av den kraftiga vinden och att jag sett att det skulle regna idag så fick hon på sig halsen också, men den är ju ofodrad så den står mest emot vinden.

Jag gick faktiskt in på Hööks idag och tänkte jag skulle se om jag kunde fynda något på rean - men jag kom ut tomhänt! Jag hittade en fleecetröja jag kunde tänka mig men när jag såg hur lång kön var så orkade jag inte stå där för att handla den...
Jag ska ta en tripp till Strömsbergs Gård någon lunch istället sen och inhandla Rambo Duot, bara jag får iväg mina numera tvättade täcken så....  Kommer bli superbra tror jag!


Nej, nu är det dags att återgå till familjen....
Ha en underbar kväll!

// JennyOm mig

Jenny heter jag och det är jag som driver den här bloggen. Tingeling var ett sto född 2003 e Dale Haze RC 57 ue Music Streak xx som jag skolade om från distanshäst till dressyrhäst. Vi tävlade handikapp SM 2016, en dröm som blev sann. Dessvärre fick Tingeling somna in alldeles för tidigt i November 2017. Men hon finns för alltid med mig i mitt hjärta.


Lillemons Florett kom in i mitt liv i December 2017 och hon är ett sto född 2010 e Speyksbosch Dancer BRP 8 ue Tamburin 700. Florris, som hon kallas, och jag ska lära känna varandra och förhoppningsvis få många roliga år ihop! Välkommen att följa min vardag med hästar, familj och en del inredning och släktforskning!
Kategorier


Arkiv


Länkar

Alice Lindström
Ehohko's Himalayans
Järva Kattklubb
Strömsbergs gård - Horseware täcken till bra pris


Sök i min blogg


RSS 2.0