Dagens ridpass 30/11 2012...

Jag kan väl inte påstå att jag kände mig direkt laddad för att rida ikväll med gårdagens pass färskt i minnet. Men samtidigt så såg jag ju fram emot att kunna rida i ridhuset helt själv idag - hela stallet har nämligen varit iväg i Globen eller på andra roligheter.
 
Jag började i alla fall kvällen med att mocka och fixa åt min prinsessa. Idag fick hon även upp sin andra vattenhink då hon imorgon kommer att gå ihop med Findus i hagen och där finns det redan ett kar med vatten.
Idag fixade jag även åt en av de andra hästarna i stallet eftersom hans två mattar var i Globen. Det är trevligt att man kan hjälpas åt tycker jag!
 
När allt var färdigt så gjorde jag så i ordning Tingeling och jag märkte på hela henne att hon faktiskt var lite mer avspänd idag - idag ville hon ju till och med mysa innan jag tränsade som vanligt....
 
Började passet i ridhuset med något skutt men jag sa åt henne på skarpen och sen behövde jag bara humma till lite lågt så fort hon tänkte tanken och då skötte hon sig.
Passet gick riktigt bra!
 
Vi kunde till och med jobba lite med galoppen - men sen blev det lite överhettning i huvudet och jag fick trava av henne istället. 
Jag red en hel del serpentinbågar idag och det var ett tag sen vi gjorde det och det märktes för först var hon lite spänd men det gav med sig.
Jag gjorde som så att jag började med att rida tre bågar och sen red jag fyra bågar och till sist klämde jag in fem bågar. Jag varierade med att rida övergångar över medellinjen och att ibland enbart göra en halvhalt, allt för att hon inte skulle veta vad vi skulle göra härnäst.
 
Sen blev det lite öppna utmed långsidor och lite skänkelvikningar både på spåret och på diagonaler.
Som avslut red jag åttvolter i varierande storlekar.
 
Hon kändes riktigt, riktigt trevlig till och från och idag kom det även några rejäla frustningar när spänningarna släppte -  så det här passet var verkligen välbehövligt!!
 
// Jenny


Hagvistelse...

Hur länge har ni era hästar i hagarna om dagarna?
 
Jag har haft sådan tur att jag i alla stall jag stått har haft möjlighet att ha Tingeling ute länge om dagarna.
I dagsläget går hästarna ut mellan 7-8:30 på morgonen och kommer in ca 17:30-18 nu när det är så mörkt, när det är gräs i hagarna till våren kommer de att vara ute till 21 om kvällarna.
Anledningen till att de tas in tidigare nu är ju för att det inte ska vara för lång tid emellan fodringarna plus att de inte tycker att det är särskilt kul att vara ute i mörkret.
Under juli och augusti kommer de att gå ute dygnet runt på bete - och det passar ju jätte bra för Tingeling trivs verkligen på bete och det är ju lite skönt även för oss människor att få lite semester från de vardagliga sysslorna med mockning osv.
 
// Jenny


Det kommer bli en bra helg!

Jag är övertygad om att det här kommer att bli en bra helg för både mig och Tingeling!
Jag har nog aldrig längtat efter en söndag så mycket som jag gör nu - jag ser verkligen fram emot att få tillbringa den med Tessan på Globen!
Dessutom ser jag fram emot lördagen för då är jag och Rickard barnfria och har tänkt fixa lite julklappar på eftermiddagen och sen se någon bra film på kvällen och äta gott tillsammans bara han och jag!
 
Tingeling har också saker att se fram emot även om hon inte vet om det - på lördag ska hon få släppas ihop med sin blivande hagkompis Findus och på söndag ska hon ut på upptäcksfärd med Irene ute i skogarna runt vårt stall!
 
// JennyOm mig

Jenny heter jag och det är jag som driver den här bloggen. Tingeling var ett sto född 2003 e Dale Haze RC 57 ue Music Streak xx som jag skolade om från distanshäst till dressyrhäst. Vi tävlade handikapp SM 2016, en dröm som blev sann. Dessvärre fick Tingeling somna in alldeles för tidigt i November 2017. Men hon finns för alltid med mig i mitt hjärta.


Lillemons Florett kom in i mitt liv i December 2017 och hon är ett sto född 2010 e Speyksbosch Dancer BRP 8 ue Tamburin 700. Florris, som hon kallas, och jag ska lära känna varandra och förhoppningsvis få många roliga år ihop! Välkommen att följa min vardag med hästar, familj och en del inredning och släktforskning!
Kategorier


Arkiv


Länkar

Alice Lindström
Ehohko's Himalayans
Järva Kattklubb
Strömsbergs gård - Horseware täcken till bra pris


Sök i min blogg


RSS 2.0