Dagens ridpass 30/7 2017...

Tingeling och jag började med att skritta ut vanliga rundan och eftersom jag red i paddocken idag så fick vi varvet baklänges denna gång.


Efter passet med Ann igår där hon fokuserade på förvända galoppen och att rida skänkelvikning osv i galoppen så var Tingeling lite trött i rumpan idag.

Blev ett pass med fokus på en del övergångar och jobbet på åttvolter. Hon kändes fantastisk emellanåt och hela tiden oerhört ridbar.

Så lyckligt lottad att ha möjligheten att få rida med Anns ögon på mig så ofta nu...
Och jag fortsätter att kämpa med min vänsterarm...

Cecilia fick skritta av Tingeling idag och igår och vågade även trava lite med hjälp av Ann.


// Jenny


Dagens träning för Ann 27/7 2017...

Nu är vilan slut på riktigt kan jag meddela och åh, vad roligt (men jobbigt!) det var idag!!


Älskar min fina lilla häst som kämpar på med ett hjärta av guld även när vi jobbar på med saker som är jobbiga, så som att få koll på ytterbogen och peta in inner bakben...

Jobbade med övningen som varit en favorit, skänkelvikningar från mitten av kortsidan mot långsidan och sen förvänd sluta. Och sen även med förvända slutor utmed långsidorna...

I högergaloppen fick jag jobba med att korta upp den och inte rida så stora steg. Superjobbigt men blev bra sista galopperna.
I vänstergaloppen kändes hon fantastisk och jag fick även rida en del förvänd. Superskoj!!

Avslutade med travjobb på volten där jag fick växla ställning för att få koll på ytterbogen...


Såååå nöjd och det var såååå roligt att jag längtar så jag blir blå till nästa träning!
Jag har dock inte vant mig vid att det är så svårt i vänstervarv i trav just nu...men ser det positivt att hon ändrat sitt svåra varv...


// Jenny


Dagens skrittpass 25/7 2017...

Efter besöket av Gila igår så hade vi order om att bara skritta ut idag. 

Vi fick sällskap av Ann till fots och bästa hundarna, så vi var nog ute ungefär 45 minuter skulle jag tro.
Tingeling verkade väldigt nöjd och jag uppskattade också att få komma ut en sväng och sitta på hennes rygg efter två vilodagar.

De vilodagarna var dock väldigt välförtjänta för hon var helt fantastisk i lördags när jag red i ridhuset.

Vi jobbade på med vår åttvolt och utåt- och inåtställningen, och eftersom hon var så fin så kunde vi ju till och med rida förvänd galopp på åttvolter i båda varven med en helt fantastisk känsla.
Finaste, bästa lilla hästen!!

Nu ser jag fram emot resten av veckans ridpass, för att inte tala om den här hösten...


// JennyOm mig

Jenny heter jag och det är jag som driver den här bloggen. Tingeling var ett sto född 2003 e Dale Haze RC 57 ue Music Streak xx som jag skolade om från distanshäst till dressyrhäst. Vi tävlade handikapp SM 2016, en dröm som blev sann. Dessvärre fick Tingeling somna in alldeles för tidigt i November 2017. Men hon finns för alltid med mig i mitt hjärta.


Lillemons Florett kom in i mitt liv i December 2017 och hon är ett sto född 2010 e Speyksbosch Dancer BRP 8 ue Tamburin 700. Florris, som hon kallas, och jag ska lära känna varandra och förhoppningsvis få många roliga år ihop! Välkommen att följa min vardag med hästar, familj och en del inredning och släktforskning!
Kategorier


Arkiv


Länkar

Alice Lindström
Ehohko's Himalayans
Järva Kattklubb
Strömsbergs gård - Horseware täcken till bra pris


Sök i min blogg


RSS 2.0